Fiskehistorier

(1) Gick ned till tjärnen en morgon för att pröva några kast. Efter gädda tänkte jag. Visste att det fanns stora luringar just där. Gick utmed stranden och kastade, men jag ville komma längre ut. Fick se ett kullfallet träd, som låg ut från stranden. klev ut på det. Upptagen som jag var av mitt fiske, märkte jag inte att jag kom längre och längre ut från stranden. Tittade till ned mot fötterna, då plötsligt fick jag se: jag stod på en gädda.’ Gammelgäddan från tjärnen alla pratat om!

Gustaf Winnberg Klockarberg.vägen 8 C, 770 30 Skinnakatteberg Vann en fiskeutrustning för 500 kr i historie tävlingen med denna.

(2.) Det hände en dag när jag skulle fiska gädda: Efter ett antal kast fick jag faktiskt en på. Men det var lite knepigt att få upp den, ett bälte av vass täckte sjökanten. När jag väl fått gäddan till kanten, försökte jag kasta upp den med ett ryck, men följden blev naturligtvis att gäddan slet sig loss från draget vilket for som en raket över mitt huvud och fastnade i en hare bakom mig. Föralldel, hare kan man också äta.

Vann fiskeutrustning för 300 kr i historietävling.

(3) Det var en pimplare i Rumskulla som gjorde blink, så på en pimpeltävling var det en man ifrån Pelarne som köpte ett blink av Rumskullabon. Och nästa tävling när dom träffades igen frågade Rumskullabon om han hade fått något på blinket. Då sa Pelarnebon att jag satt och pimpla i en vik på Mossjön och abborrarna kom från andra viken så svetten rann.

Vann fiskeutrustning för 200 kr i historietävlingen

Utdrag ur ett tidningsurklipp i Fagersta posten, avskrivet av Margaretha Winnberg

942 visningar
Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:
error
fb-share-icon
Share this!

Lägg till en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enter Captcha Here : *

Reload Image

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.
Visa
Göm
error: Content is protected !!